Två sena Henkemål räddade poäng åt Frölunda!

 

En galen match där två mål i 91 och 94 minuten bärgade en poäng åt de grönvita. Perfekta förutsättningar med strålande sol på Ruddalen och en Frölunda klack i högform. Vi inleder piggt och skapar mycket chanser. Helt otroligt att vi bara gör tre mål i denna match. Sätter vi bara hälften av de helt 100 % lägena vi fick borde vi gjort minst nio. Bra kombinationsspel och löpvilja men otroligt svaga avslut och en boll som inte ville in.

Hestrafors skapade sina lägen också och Iversen fick göra några svettiga räddningar. Märktes att vår Lagkapten Daniel Carlsson saknades i försvaret. Såg väldigt virrigt ut bakåt även om Julio gör en bra match.Vi tar ändå ledningen med ett kanonskott av Pascal från 30 meter! Dunga hade vart stolt över det skottet. Märkligt att vi inte gjorde fler mål i första.

Pauskorven har inte ens slunkit ner så kvitterar Hestrafors i andra. Duktige Emil Petterson gör ytterligare två för centerpartisterna. Men de grönvita ger aldrig upp och vi skapar otroliga lägen framåt. Vi flyttar upp och spelar mer rakt. Ineffektiviteten i avsluten är dock iögonfallande och gör att vi tappar två poäng.  Frågan är om en hungrig Jähnke hade satt nått av lägena?

Pesic när man gett upp och bestämt sig att det bara är en sådan dag när bolluslingen inte vill in, så slår Henke in en frispark direkt i mål i 91 och kvitterar lyckosamt i 94:e. Ruddalen exploderar i jubel och det känns som det var vi som vann CL finalen.

Offensivt är det ändå positivt att skapar så mycket, men vi måste sätta chanserna. Defensivt fanns det mycket att önska i matchen. Vi går bort oss i många lägen och försvarar inte bra som lag. Förhoppningsvis är kapten Daniel och Djurovic tillgängliga som mittlås snart. Emil Ursholm kom också in sent i matchen och bidrog till upphämtningen med sin uppoffrande spelstil. Borde spela från start.

            VF;

·           28. Rasmus Iversen (MV) 

·          3. Filip Grauers 78’

·          7. Niklas Engberg 

·          9. Bryan Johansson (K) 

·          10. Henrik Carlsson 

           12. Adam Bjerkhede 

·          14. Julio Cesar Mosele 

·          15. Noah Mannerström Egvik 

·          25. Albin Gustafsson 69’

·          27. Pascal Olsson 75’

           30. Simon Chekroun 

·         Bänk;

·          1. Viktor Jansson 

·          2. Emil Ursholm 78’

·          5. Sebastian Hansson 69’

           16. Lucas Ucar 75’

·          20. Abdoulie Jobe 

·          21. Theodor Olsson 

·          24. Phil Paulsson 

 

Mål: Pascal, Henke 2

Bäst i VF; Henrik Carlsson

Nästbäst; Klacken

 

Synd att vi inte sätter chanserna och vinner men starkt att komma tillbaks och vägra förlora inför hemmafansen. Bevis på stark lagmoral och stort hjärta hos våra killar!

Kongahälla nästa vecka får betala priset för alla missade lägen.

FRAMÅT FRÖLUNDA!!

Förlust för reserverna mot Lindome.

Inför lördag så spelade B-laget i veckan Reservserie Elit. Torsk mot div- 2 laget Lindome GIF med 4-1. VF ledde i halvek med ett noll efter tidigt mål av unge Lucas Ucar. Men några sena mål förde siffrorna till 4-1. 

        
          VF:

·         1. Viktor Jansson 

·         2. Emil Ursholm 

·         5. Sebastian Hansson 

·         8. Tim Severin 

·         14. Julio Cesar Mosele (K) 

·         16. Lucas Ucar 

·         20. Abdoulie Jobe 

·         21. Theodor Olsson 

          24. Panagiotis Jordanidis 

·         27. Pascal Olsson 

          28. Vincent Muwanga 

        Bänk;

          19. Hugo Nilsson 

·         26. Emanuel David 

·         29. Fredrik Rosenkvist 

 

 

 

Nu laddar vi för Hestrafors på ett soligt Ruddalen.De har startat piggt och ligger på sjätte plats. Förhoppningsvis spelar vi en lika fin champangefotboll som mot landvetter.

Mot tre nya poäng, kom och stötta de grönvita på Lördag!

FRAMÅT FRÖLUNDA!!

 

Stark vändning och ny seger för Frölunda!

 

Skön Jävla seger!

Vi vänder en match sent igen och tar tre viktiga poäng och hakar på i toppen. Virgo var obesegrade innan matchen och mycket stod på spel på mossens ip som nog också används av Johannebergs hästkaplöpningslag. De grönvita startar trevande och det är väldigt svårt att rulla boll. Vi vinner få närkamper och får inte igång vårt anfallsspel alls. Virgo som får Mourinho att framstå som champangefotboll slår långa bollar på Bengt, kastar långa inkast och drar ner på tempot. Och då det inte finns några bollkallar på herden så tar varje inspark minst två minuter. Märkligt att någon vill betala för att se den fotbollen trots en riktig snygg matchprogram.

Vi kommer ut som nytt lag i andra. Börjar löpa mer och vinna närkamper. Mosele byts in och vi tar över mittfältet successivt. Att vi är mycket yngre och bättre tränade tar ut sin rätt och vi börjar skapa målchanser. Två sena mål av Henke och kobran Shekroun vänder matchen åt oss. Få spelare som kommer upp till normal kapacitet idag och Pascal Olsson saknades rejält som rivjärn i mitten.

 

VF idag;

  28. Rasmus Iversen (MV) 

  2. Niklas Engberg 

· 3. Filip Grauers 

· 4. Daniel Carlsson (K) 

· 10. Henrik Carlsson 

  11. Bryan Johansson 

  15. Noah Mannerström Egvik 

· 19. Adam Bjerkhede 

  23. Phil Paulsson 56’

· 25. Albin Gustafsson 79’

· 30. Simon Chekroun 

 Ersättare;

·          1. Viktor Jansson (MV) 

·          5. Sebastian Hansson 79’

·          6. Fred Jähnke 

·          8. Tim Severin 

·          14. Julio Cesar Mosele 56’

·          21. Theodor Olsson 

·          24. Panagiotis Jordanidis 

 

Mål; Henke, Shekroun

Bäst i VF; Daniel Carlsson

 

Riktigt starkt och beviset på stark lagmoral att komma tillbacka från ett underläge igen. Nu hänger vi på Qviding i toppen och skall ta tre nya sköna poäng mot Hestrafors på lördag.

FRAMÅT FRÖLUNDA!!