Frölunda missar återigen avancemang!

På ett höstkyligt Ruddalen spelade Frölunda 2-2 i årets sista match. Därmed blir det ingen uppflyttning denna säsongen heller. En bra säsong för de Grönvita som olyckligtvis får ett mycket tråkigt slut.

                                                                                                                             Foto: Alexander Olausson

Inte riktigt de bästa förutsättningarna efter fiaskot i Tidaholm. Dock fanns det ändå en viss förhoppning innan matchen för vi visste vad de Grönvita kan prestera när det sett ut som bäst på hemmaplan. En anfallsglad, offensiv fotboll där vi skapat mängder av målchanser. Trots vädret och utgångsläget lyckades Frölundaklacken och klubbens ungdomspelare på sittplats skapa en härlig inramning på kvalkvällen. Trycket skulle dock varit annorlunda om första matchen inte slutat med förnedring, storslagna tifo planer ställdes in. Det krävdes att vi skulle få se det bländande spelet som vi stundtals fått se under året, det krävdes under och det krävdes mirakel. Så blev det dock inte i en kylig höstkväll på Ruddalen.

Coach Jocke tvingas till några ändringar bakåt då vår backgeneral Djurovic var avstängd samt vår duktige högerback Ursa skadad. Unge Olsson spelade från start och Severin kommer in och spelar back för att utnyttja sin fina uppspelsfot och slå längre bollar. Unge juniorerna Jobe och Ucar kommer också in från start då Bryan, Engberg petats efter den svaga insatsen senast. Sedan tidigare saknade vi bröderna Carlsson. Vår lagkapten Danne var dock tillbacks på bänken och gjorde ett inhopp i matchen.

VF;

·         28. Rasmus Iversen 

·         5. Sebastian Hansson 76’

·         8. Tim Severin 

·         11. Felix Kasper 

·         12. Adam Bjerkhede 62’

·         16. Lucas Ucar 

          18. Héctor Valeria Berntsson 

·         20. Abdoulie Jobe 62’

          21. Theodor Olsson 76’

·         27. Pascal Olsson 

          30. Simon Chekroun (K) 

 

Bänk;

·         22. Rikard Allvin 

·         4. Daniel Carlsson 76’

          6. Fred Jähnke 76’

·         7. Niklas Engberg 62’

·         9. Bryan Johansson 62’

·         24. Phil Paulsson 

·         25. Albin Gustafsson 

Målskyttar; Super-Simon, Ucar

Bäst i VF: Lucas Ucar

                                                                                                    Foto: Peter Iversen

Matchbilden blev dock aldrig som vi hade behövt ha den. Tidaholm försvarar sig kompakt och bra och har stundtals mer småfarligheter än oss. Ett slarvigt och nervöst försvarsspel av VF spelarna bjuder bortalaget på halvchanser. Vi öppnade upp Tidaholmsmålet väldigt sent och det blev aldrig riktigt spännande. De grönvita tryckte dock på bra i början av andra halvek, hade några hörnor och skott på mål. Skulle vi fått in ngt mål där kanske de kunde ha smugit sig i nervositet hos bortalaget.

Spelarna krigar verkligen för våra färger men det är en sådan kväll där det inte vill sig riktigt. Det är mycket som skall stämma men vi får inte igång vårt passningsspel och vi skapar egentligen inte så mycket framåt. Långskotten sitter inte och bycakletan går inte in. En kväll där vi hade behövt få allting med oss får vi inget gratis. En billig straff som domaren skänker till Tidaholm släcker abrupt våra drömmar. Det är dock inte här på Ruddalen som vi åker ut kvalspelet utan den katastrofala insatsen i Tidaholm ligger bakom uttåget.

Nyckelspelare som behövde steppa upp och leverera var osynliga och gjorde medelmåttiga insatser. Egentligen ingen som sticker ut märkvärdigt hos hemmalaget. Tråkigt att en goalgetter som Jähnke bara får 15 minuter i en sån här match. Men spelarna visar ändå hjärta och det är många visar känslor på plan och verkligen krigar för våra färger. Fint att se!

Tyvärr var inte våra nyckelspelare formtoppade när väl kvalspelet börjat. Frågan är hur mycket att futsalsäsongen har startat spelade in då våra futsalspelare var riktigt bleka i kvalmatcherna.

De grönvita har stundtals under året skämt bort oss med lysande offensiv fotboll och vi hade ett riktigt bra lag som förtjänade att gå upp. Hade det inte varit för degraderingen av Qviding eller skadan på Henke hade vi också gjort det. Vi kommer att längre fram i bloggen gå igenom säsongen och spelarnas insatser lagdel för lagdel. Men just nu behöver vi bara smälta att det blir ytterligare ett år i Div.3, riktigt tungt och tråkigt!

Vi får tacka spelarna och hela coaching staben för det fina och underhållande spelet som bjudits under säsongen, samt alla fina mål och alla känslor i sista matchen!

Även tack till ledningen, Erkan Saglik,  Mats Persson co för att de visar allvar med återtåget. Tyvärr blev det inte i år, förhoppningsvis blir det så nästa säsong.

Nu gäller det att signa alla nyckelspelare till nästa år. Att vi får behålla det här unga laget, med alla duktiga juniorer vilket kan bli svårt. Vi har fått in mycket fina nyförvärv under året som presterat mycket bra och blir ovärderliga för oss nästa år. Spelare som Henke, Iversen, Danne, Pascal, Bryan, Djurovic, Hector, Felix, Phew måste vara kvar. Till västgötabladet sa Super-Simon att han nog inte skulle med upp till tvåan om det blev uppflyttning, nu hoppas vi att han fortsätter en säsong till och skjuter upp oss nästa år.

Klubbens återtåg blir lite pausad och med försening men är definitivt i rullning och vår vackra klubb kommer definitivt att spela högre upp i seriesystemet där den hör hemma!

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!

 

 

Frölunda utklassade i Tidaholm!!

Frölundaspelarna vek tyvärr ner sig och var som sämst när det gällde som mest! Utskåpning med hela 5-0 och kvaläventyret verkar redan vara över. Nu kan bara ett mirakel på Ruddalen under söndagen rädda säsongen för de grönvita!

                                                                                                                                  Foto: Stefan Albertsson

Vi såg verkligen fram emot kvalmatcherna då vi varit klara för kvalspelet i mer än en månad. Vi förväntade oss att se ett taggat och formtoppat lag som skulle kriga för avancemang!

Men ack så fel man kan ha, Frölunda spelarna viker ner sig när det väl gäller och många spelare gör sin sämsta match för säsongen när det väl gäller och vi behöver de som mest. Vi har hyllat många spelare i bloggen under säsongens gång men när de är så pass usla så förtjänar de kritik. Mycket märkligt med sådan kollektiv kollaps, att spelarna inte kunde hantera den mentala biten. Självklart får coacherna ta ett stort ansvar för det mycket lama insatsen. Vibbarna från senaste kvalspelet och 0-4 förlusten mot Sävedalen är påtaglig och svår att glömma bort.

Coach Jocke ställer en ordinarie elva på plan. Bara vår bästa spelare, samt vår lagkapten bröderna Carlsson saknas. Henke Carlsson, där det fanns en liten förhoppning om att han skulle hinna tillbaka till kvalspelet. Tyvärr blev det inte så och saknaden efter vår mittfälltsstjärna var enorm. Med facit i hand och fem mål bakåt så behövdes vår lagkapten Daniel på plan.

 

VF;

·         28. Rasmus Iversen  

·          2. Emil Ursholm 

            5. Sebastian Hansson 

·          7. Niklas Engberg 72’

·          9. Bryan Johansson 60’

·          11. Felix Kasper 78’

·          12. Adam Bjerkhede 

·          18. Héctor Valeria Berntsson 

·          27. Pascal Olsson 

           29. Stefan Djurovic 

           30. Simon Chekroun (K) 

 

Bänk;

·         22. Rikard Allvin 

·          6. Fred Jähnke 72’

·          8. Tim Severin 78’

·          16. Lucas Ucar 60’

·          20. Abdoulie Jobe 

·          21. Theodor Olsson 

           25. Albin Gustafsson

 

Målskyttar;

Bäst i VF; Theodor Olsson, som går in och tar gult kort från bänken. En av få spelare som verkade bry sig.

 

Tyvärr är det dock nästan inget som fungerar för oss i matchen. Så många nyckelspelare som viker ner sig och inte presterar när det väl gäller. Väldigt tråkigt och antagligen slutet på säsongen.

Vi klarar inte av att komma förbi deras första press under hela matchen. På en svår och ovan underlag fortsätter vi försöka spela oss upp trots att vi misslyckas hela tiden. Vi ändrar inte taktik och har ingen plan B och Tidaholm tränaren Magnus Henriksson verkar ha scoutat och gjort sin hemläxa bäst. Sent i matchen börjar vi slå längre bollar på Simon, som mestadels skarvar men där finns inga offensiva löpningar eller alternativ.

Våran backlinje är riktigt skakig matchen igenom, och verkligen tagen av stundens allvar.  Många individuella misstag, vi vinner inga närkamper och dueller. Mycket felpass och väldigt lite som fungerar. Tidaholm får i och med sina tidiga mål ett momentum i matchen där vi tappar ännu mer självförtroende och spelar ännu sämre. Vi slår bort enkla passningar och ser rädda och vilsna ut. Vi får inte ut något av vårt spel och blir utspelade och utmanövrerade av Tidaholm, som med ett stundtals finurligt och effektivt passningsspel med mycket löpningar offensivt lirkade upp vårt försvar gång på gång. Våra ytterbackar hade stora problem och märkligt att inga byten görs tidigt!

Bara Felix Kasper som får godkänt och som ligger bakom det lilla som vi skapar offensivt. Han skapar och bränner ett friläge och Bryan skjuter i ribban. Vi får inte alls igång vårt fina spel och skapar nästan ingenting framåt. Det är bara en sådan dag när inget fungerar och vi får inte med oss det viktiga bortamålet.

VF:s futsalspelare verkade helt ha tappat fokus och ha tankarna på annat håll. De verkade ha glömt att deras fotbollsklubb spelade avgörande kvalmatch. Våra så kallade nyckelspelare floppade rejält och gjorde sina sämsta matcher i VF tröjan.

Riktigt tråkigt slut och antiklimax på en annars så fin säsong. Återtåget till div.2 ser väldigt väldigt svår ut men inte helt omöjlig.

Bara att hoppas att laget är rejält revanschsuget efter fiaskot i Tidaholm, och vill avsluta serien på ett värdigt sätt. Nu är det bara ett mirakel på Ruddalen under söndag som kan rädda Frölunda. VF behöver göra minst fem mål framåt på söndag och det har vi gjort fyra gånger i våran hemmaborg Ruddalen under året; Landvetter 6-1, Jonsered 7-1, Kongahälla 5-1, Gunnilse 7-2!

                                                                                                                     Foto: Stefan Albertsson

 

Efter slutsignalen i Tidaholm stod bara Frölundaklacken kvar som Sjöng” 7-0 i Göteborg” till de få VF spelare som valde att tacka de.

Nu har vi inget att förlora på söndag!

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!

Äntligen börjar kvalet!

Äntligen kval!

Nu kommer matcherna som vi väntat på ett tag nu, då hela säsongen skall avgöras. Det är alltså serietvåan från mellersta serien, IFK Tidaholm som de Grönvita ställs mot i första kvalrundan. Det skall bli riktigt spännande att se hur de olika serierna står sig gentemot varandra.

Frölunda kommer in i kvalet med fin form och har under året, stundtals bjudit på en offensiv och anfallsglad fotboll. Vårt unga lag, där bl.a. TIO egna produkter födda 2001 spelat under året är säkerligen riktigt taggat och förtjänar allt stöd!!

Vi hoppas att många Frölunda Fans redan på lördag tar sig upp till Tidaholm (Tidavallen, 14.00) för att stötta laget. Kan ni inte det, så är Ruddalen på söndag, då det hela skall avgöras naturligtvis obligatoriskt.

Kom nu och stöd vårt unga, hungriga lag när vår fina klubb har börjat sitt återtåg till högre höjder där den hör hemma!

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!