Frölundas mittfältsstjärna Henrik Carlsson missar hela säsongen!

Frölundas fixstjärna Henke Carlsson kommer förmodligen att missa hela säsongen på grund av en korsbandsskada. Ett riktigt stort avbräck för förortsklubbens jakt på avancemang.

 Foto; Peter Iversen 
 

Olyckligtvis så har skadan från förra säsongen förvärrats och vår mittfältsgigant kommer att vara otroligt saknad när säsongen drar igång. Henke Carlsson som inför förra säsongen kom hem till sin moderklubb för att hjälpa Grönvitt till avancemang och högre höjder. Tyvärr så blev han skadad i Frölundaderbyt mot Älvsborg och hann bara med att spela tio matcher under året. Skadan på Henke var en av huvudorsakerna till att vi inte lyckades ro hem serien förra året, såpass viktig och dominant var mitfälltsstjärnan. 23 åringen som 2013-2014 spelade superettan fotboll med Öis stod för hela 8 mål och 3 assist och var stundtals briljant och hjärnan bakom vår offensiv. Det fanns en liten förhoppning att han skulle hinna tillbaka till kvalmatcherna förra året men tyvärr har Henke behövt opereras på nytt.

Till Grönvita staden säger han följande; ”Korsbandet var lite skadat efter smällen i somras och behövde inte opereras. Men tyvärr så gick det av helt under rehaben i november, så jag fick opereras på nytt i början på året. Tyvärr missar jag nog hela säsongen.”

Den kreative mittfältaren som nyligen skrev på ett tvåårskontrakt med klubben är förmodligen hela seriens bästa spelare och mycket av våra förhoppningar om avancemang vilade på hans axlar. Riktigt tråkiga nyheter för klubbens jakt på uppflyttning men nu gäller det för andra spelare att steppa upp och fylla luckan eller för Erkan och company att få in ett klassnyförvärv.
Vi önskar Henke all lycka under rehabiliteringen så att han så snart som möjligt kan springa ut på Ruddalens matta igen!

 

EN HENKE CARLSSON, FINNS BARA EN HENKE CARLSSON!!!

 

Framåt Frölunda!!