Förlust mot tabelljumbon!

Högst oväntat fick vi inte med oss några poäng från Kongevi. Trots två kvitteringsmål av Shekroun och lägen att avgöra matchen fick Frölunda inkassera årets andra förlust.

 

Strålande sol, ingen vind och härliga förutsättningar att ta rygg på serieledarna.

 I VF saknades vår mittfälltsgigant Henrik Carlsson och vår nr.1 Rasmus Iversen och det märktes på plan.

VF startar piggt och vi skapar klara målchanser. Tyvärr går mönstret från Hestrafors matchen att känna igen. Vi skapar lägen framåt men lyckas inte med avsluten. Kongahälla slår mycket långbollar och jobbar och krigar om varje boll. Hårt, på gränsen till fult spel(sex varningar) som stör våra killar när vi försöker rulla boll. Vi kommer inte upp i normal kapacitet i första halvek och går in i pausvila med ställningen 1-1. En halvek där vi var det bättre laget och borde satt några till.

Som brukligt gör vi en bättre andra halvek då vi får igång vårt passning och kombinationsspel, löpningar och skapar mycket målchanser. En försvarsmiss gör att vi på nytt hamnar i underläge och uppförsbacken blir brantare. Ny Shekroun kvittering och alla grönvita fans väntar på ett förlösande segermål. En kavalkad av missade chanser och en kontring senare står vi där mållösa med noll poäng . Och en serieledare som dragit ifrån oss med åtta poäng.

Självklart inte tillräckligt bra att förlora mot tabelljumbon. Att vi två matcher i rad släpper in tre mål ger inget bra betyg åt vårt försvarsspel.

 

VF:

·         1. Viktor Jansson 

·          2. Emil Ursholm 77’

·          3. Filip Grauers 

·          4. Daniel Carlsson (K) 

           5. Sebastian Hansson 

·          9. Bryan Johansson 82’

·          12. Adam Bjerkhede 

·          14. Julio Cesar Mosele 

·          15. Noah Mannerström Egvik 

·          27. Pascal Olsson 

·          30. Simon Chekroun 

 

 Bänk:

 

·          6. Fred Jähnke 77’

·          7. Niklas Engberg 82’

·          16. Lucas Ucar 

·          20. Abdoulie Jobe 

·          21. Theodor Olsson 

·          22. Rikard Allvin 

·          24. Phil Paulsson 

 

 

Mål: Shekroun 2

Bäst i VF: Noah Mannerström Egvik

 

Men nu glömmer vi denna match och det gäller att blicka framåt och ta med sig det fina spelet till fortsättningen. Börjar vi sätta våra målchanser så kommer också tre poängarna.

Närmast väntar derbyt mot Jonsered där en 47årig Ville Viljanen gör comeback inför Frölundapubliken. Han spelade för de grönvita i allsvenskan 1999.

Vi är med och krigar om kvalplatsen och i vår borg Ruddalen förlorar vi inte. Dags att snabbt komma tillbacka på vinnarspåret och ta tre poäng.

Kom ut till mysiga Ruddalen nästa lördag och stötta vårt unga lag.

FRAMÅT FRÖLUNDA!!

Kommentera här: