Två sena Henkemål räddade poäng åt Frölunda!

 

En galen match där två mål i 91 och 94 minuten bärgade en poäng åt de grönvita. Perfekta förutsättningar med strålande sol på Ruddalen och en Frölunda klack i högform. Vi inleder piggt och skapar mycket chanser. Helt otroligt att vi bara gör tre mål i denna match. Sätter vi bara hälften av de helt 100 % lägena vi fick borde vi gjort minst nio. Bra kombinationsspel och löpvilja men otroligt svaga avslut och en boll som inte ville in.

Hestrafors skapade sina lägen också och Iversen fick göra några svettiga räddningar. Märktes att vår Lagkapten Daniel Carlsson saknades i försvaret. Såg väldigt virrigt ut bakåt även om Julio gör en bra match.Vi tar ändå ledningen med ett kanonskott av Pascal från 30 meter! Dunga hade vart stolt över det skottet. Märkligt att vi inte gjorde fler mål i första.

Pauskorven har inte ens slunkit ner så kvitterar Hestrafors i andra. Duktige Emil Petterson gör ytterligare två för centerpartisterna. Men de grönvita ger aldrig upp och vi skapar otroliga lägen framåt. Vi flyttar upp och spelar mer rakt. Ineffektiviteten i avsluten är dock iögonfallande och gör att vi tappar två poäng.  Frågan är om en hungrig Jähnke hade satt nått av lägena?

Pesic när man gett upp och bestämt sig att det bara är en sådan dag när bolluslingen inte vill in, så slår Henke in en frispark direkt i mål i 91 och kvitterar lyckosamt i 94:e. Ruddalen exploderar i jubel och det känns som det var vi som vann CL finalen.

Offensivt är det ändå positivt att skapar så mycket, men vi måste sätta chanserna. Defensivt fanns det mycket att önska i matchen. Vi går bort oss i många lägen och försvarar inte bra som lag. Förhoppningsvis är kapten Daniel och Djurovic tillgängliga som mittlås snart. Emil Ursholm kom också in sent i matchen och bidrog till upphämtningen med sin uppoffrande spelstil. Borde spela från start.

            VF;

·           28. Rasmus Iversen (MV) 

·          3. Filip Grauers 78’

·          7. Niklas Engberg 

·          9. Bryan Johansson (K) 

·          10. Henrik Carlsson 

           12. Adam Bjerkhede 

·          14. Julio Cesar Mosele 

·          15. Noah Mannerström Egvik 

·          25. Albin Gustafsson 69’

·          27. Pascal Olsson 75’

           30. Simon Chekroun 

·         Bänk;

·          1. Viktor Jansson 

·          2. Emil Ursholm 78’

·          5. Sebastian Hansson 69’

           16. Lucas Ucar 75’

·          20. Abdoulie Jobe 

·          21. Theodor Olsson 

·          24. Phil Paulsson 

 

Mål: Pascal, Henke 2

Bäst i VF; Henrik Carlsson

Nästbäst; Klacken

 

Synd att vi inte sätter chanserna och vinner men starkt att komma tillbaks och vägra förlora inför hemmafansen. Bevis på stark lagmoral och stort hjärta hos våra killar!

Kongahälla nästa vecka får betala priset för alla missade lägen.

FRAMÅT FRÖLUNDA!!

Kommentera här: