Spelarbetyg 2018, Målvakter!

Sammanfattningsvis så gör Frölunda en riktigt bra säsong då vi slutar på en andra plats i div.3 serien efter ett starkt Qviding som blev degraderade från div.1 södra. VF fansen har stundtals bjudits på en charmig och anfallsglad fotboll där vi skapat mängder av målchanser. Totalt har 29 spelare fått representera våra färger i seriespel under året. Vi har haft ett väldigt ungt lag där hela 10 spelare från de egna leden födda 2001 fått representera a-laget. I den sista kvalmatchen hade vi t.ex. hela fem, 16-17 åringar på plan från start. Mäktigt och riktigt imponerande av klubben som en gång i tiden var hela Sveriges bästa plantskola. Satsningen som påbörjades på vår ungdomsverksamhet för några år sedan har burit frukt, och klubben har fler riktigt duktiga årskullar på gång underifrån. Lagets ungdomlighet och  saknaden av rutin har dock ibland skinit igenom då vi tappat poäng sent i matcherna och haft problem med kontinuiteten i vårt spel.

VF har haft ett riktigt starkt lag under året, då E.Saglik, M.Persson gjort ett kanonjobb med scoutning och nyförvärv. Laget förtjänade avancemang, ngt som också skulle ha skett om det inte varit för Qvidings tvångsdegradering eller skadan på vår superstjärna Henrik Carlsson.

Tyvärr fick ju säsongen ett mycket tråkigt slut iom den kollektiva kollapsen i Tidaholm. Men sammanfattningsvis har vi gjort en mycket fin säsong och vår vackra klubb är på väg i rätt riktning.

Nedan följer Grönvita Stadens spelarbetyg för säsongen och vi börjar bakifrån med målvakterna. Under de närmaste dagarna betygsätter vi spelarna lagdel för lagdel. Glöm nu inte att rösta på VF Fansens pris för årets spelare, slutdatum för omröstningen är 13 nov, kl. 23!

 

Betyg

6- Robban klass

5- Fenomenal

4- Mycket bra

3- Bra

2- Godkänd

1-Ej godkänd

0-Dålig

 

Målvakter

Rasmus Iversen;   4.5

 

 

                                                                                                 foto: Peter Iversen
Kom som en prestige värvning från Qviding inför säsongen. Hade rykte om sig att vara seriens bästa målvakt och har också delvis bekräftat påståendet. Hade lite skadeproblem inledningsvis på året. Vår Nr.1 spelade 18 matcher och höll nollan 2 gånger under säsongen. Iversen stod för många avgörande kanonräddningar som bistådde oss under året. Saknades oerhört i storförlusten borta mot Qviding. Slutbetyget dras dock ner efter svaga insatsen i Tidaholm även om han inte kan lastas för alla målen. En mycket duktig målvakt och en absolut nyckelspelare inför kommande år att bygga vårt försvarsspel kring.

 Rikard Allvin:        3

 

 
Vår Miljöpartist kom som nyförvärv inför året från Kärra och har gjort en bra säsong. Han har fått starta 4 matcher och hållit nollan vid 1 tillfälle. En stabil andramålvakt, som imponerat när han väl fått spela.

Viktor Jansson:        1

 

 

Viktor´har fått spela 2 matcher från start och verkar vara en riktigt skön kille. Har dock tyvärr inte imponerat när han väl fått spela. Var dock duktig i Västra Cupen och tog några skalper åt oss där genom straffräddningar. Viktor som kom till oss förra säsongen från Gais är även futsalmålvakt och har under året blivit Svensk landslagsman där. Stort Grattis!

FRAMÅT FRÖLUNDA!

Kommentera här: