Spelarbetyg, forwards

Här kommer sista artikeln i Grönvita Stadens spelarsummering för säsongen 2018. Och turen har nu kommit till våra forwards. 
 

 

Betyg

6- Robban klass

5- Fenomenal

4- Mycket bra

3- Bra

2- Godkänd

1-Ej godkänd

0-Dålig

 

Forwards

 

Simon Chekroun;    5.5

 

 Foton: Peter Iversen 
 
En fenomenal säsong för vår kobra Super-Simon som slutade tvåa i skytteligan med 24 mål och 2 assist! Han spelade 21 matcher under året varav 18 från start. Den rutinerade 32 åringen som spelat allsvenskt och även är landslagsman i futsal var ett stort utropstecken under säsongen och räddade många poäng åt de grönvita. Nämnas bör att han även brände en hel del chanser men som helhet en riktig stark säsong av Super-Simon. Fick inte riktigt till det under kvalet och det är det ända som hindra honom från Robban klass betyg. I en intervju med Västgötabladet innan kvalet nämner han att det nog inte blir ytligare en säsong i VF vid eventuell uppflyttning. Nu hoppas vi att vår Super-Simon stannar ett år till och skjuter upp oss nästa säsong! #stannaSuper-Simon
 

21 matcher, 18 start, 24 mål, 2 assist

 

Bryan Johansson;    5

 

Vårt nyförvärv för året från Qviding, Bryan Johansson gör en nästintill fenomenal debutsäsong i Frölundatröjan. 23 åringen har stundtals haft show och briljerat ute på sin högerkant, och stått för imponerande 13 assist med sin känsliga vänsterfot. Bryan Satte 7 baljor under året, där vi främst mins den underbara frisparken hemma mot Virgo. Skulle han varit lite mer klinisk och kylig i avsluten skulle det blivit ännu fler mål. Var dock som många andra nyckelspelare blek under kvalet. Absolut ett av årets bästa nyförvärv efter en kanonsäsong av vår diamant. Förhoppningsvis stannar Bryan hos oss nästa säsong och skjuter oss mot högre höjder.

 

22 matcher, 20 start, 7 mål, 13 assist

 

Fred Jähnke;   3

 

Det är nog en besviken Jähnke som inte hade sin bästa säsong i den Grönvita tröjan. Kung Jähnke startade bara 7 matcher och gjorde 9 inhopp under året. Där blev det 4 mål och 2 assist för Frölundasonen. Inledde året med avgörande mål och vi hade höga förväntningar på vår striker. Men trots pigga stunder så var han inte alls lika vass som brukligt i straffområdet. Nu hoppas vi att Fred steppar upp och kommer ännu starkare till nästa säsong för det är runt sådana spelare med hjärta för klubben som man bygger vinnarmentalitet och kultur!

 

16 matcher, 7 start, 4 mål, 2 assist

 

Lucas Ucar;  3.5

 

 

 

Lucas Ucar, ett av de stora utropstecknen under säsongen! 17 åringen som också synts i pojklandslagssamanhang var riktigt vass i de få matcher han fick spela. Lucas startade 3 matcher och gjorde 6 inhopp under året med 4 mål och 1 assist som resultat. Den snabbe Lucas är ett av de största löftena från vår fina ungdomsverksamhet, en kall avslutare med bra teknik.  En riktig vass forward som kan gå väldigt långt och bör vara ovärderlig för klubben. Fick enligt vår mening alldeles för lite speltid och vi hoppas se mycket mer mål och assist från hans sida nästa säsong.
 

9 matcher, 3 start, 4 mål, 1 assist

 

Följande spelare har också representerat våra färger i seriespelet under året. Men spelat för få minuter för att kunna betygsättas.

Linus Nyqvist, 24 år, 1 inhopp

Wincent Muwanga, 16 år, 1 inhopp

Erik Högberg, 16 år, 1 inhopp

Noah Mannerström Egvik, 17 år, 13 matcher, 10 start, som lämnade oss mitt i säsongen för spel i Öis.

Grönvita Staden tackar härmed alla VF spelare för era prestationer under året!

 

Inatt kl 23 stänger omröstningen för Frölunda Fansens pris till årets spelare i klubben. Stort tack till alla som röstat hittils,vinnaren presenteras senare under veckan. Glöm nu inte att lägga din röst!

FRAMÅT FRÖLUNDA!

 

 

 

 

Kommentera här: