Spelarbetyg, Mittfält del 2

Vi fortsätter årets summering, med våra mittfältare i Grönvita Stadens spelarbetyg för 2018.
 

 

Betyg

6- Robban klass

5- Fenomenal

4- Mycket bra

3- Bra

2- Godkänd

1-Ej godkänd

0-Dålig

 

 

Niklas Engberg;      4

 

 

 

Foton: Peter Iversen
 
Frölundasonen som trots sina 23 år gör sin sjunde säsong i den Grönvita tröjan har en mycket bra säsong bakom sig. Var i vissa matcher väldigt duktig på sin vänsterkant, bäst på plan hemma mot Kongahälla t.ex. och besitter en hög högstanivå. Niklas har dock varit ojämn och kan ibland försvinna ur matcher. Har inte heller gjort tillräkligt med poäng framåt. En duktig mittfältare som sammanfattningsvis gör en mycket bra säsong.

 

18 matcher, 15 start, 3 mål, 4 assist

 

Henrik Carlsson;     5.5

 

 

 
Vår fixstjärna Henke Carlsson som inför året kom hem för att hjälpa sin moderklubb till avancemang. Han blev olyckligtvis skadad hemma mot Älvsborg och spelade bara 10 matcher under året. Skadan på Henke är en av huvudorsakerna till att vi inte lyckades ro hem serien, spåass viktig och dominant var mitfälltsstjärnan. 23 åringen som 2013-2014 spelade superettan fotboll med Öis stod för hela 8 mål och 3 assist, på sina 10 matcher och var stundtals briljant och hjärnan bakom vår offensiv. Det fanns en liten förhoppning att han skulle hinna tillbacks till kvalspelet, men så skedde inte och utan bröderna Carlsson på plan så försvagades vi rejält under kvalmatcherna. Är tillsammans med Virgos, Carl-Oscar Andersson seriens i särklass bästa spelare. Har till Grönvita Staden meddelat att han vill stanna kvar i klubben. Nu borde prioritet nummer ett för Saglik vara, att signa upp vår superstjärna så han kan skjuta upp oss hela vägen till Superettan!
 

10 matcher, 9 från start, 8 mål, 3 assist

 

Phil Paulsson;     3.5

 

 

 

Kom till VF under säsongen från Gais och genomförde en fin debutsäsong. Trots att det kanske inte blev så många minuter och en del bänknötande. Phew skulle axla den offensiva mitfälltsrollen efter skadan på Henke, något som han dock inte kunde förmå. 20 åringen har ett driv med bollen som är särklassig och en väldigt hög högsta nivå men kan ibland försvinna ur matcher och ojämn. Var riktigt duktig i toppmötet mot Qviding med två avgörande assists. Är med sin irrationella spelstil en spelare som kan ändra matchbilden och mycket viktig att ha i sin trupp. Ett bra nyförvärv!
 

15 matcher, 7 start, 3 mål, 5 assist

 

Felix Kasper;     4

 

 

 

Kom under hösten från seriekonkurrenten Lerum och visade direkt att han är en väldigt duktig fotbollsspelare. Felix hann med att spela 7 matcher i den Grönvita tröjan, varav 5 från start. Har som många andra av våra nyförvärv ett förflutet i Gais A-trupp. En spelskicklig och kreativ mittfältare som är trygg med boll och har bra teknik. Den ende som fick godkänt i bortamatchen mot Tidaholm. Ett mycket bra nyförvärv och viktig spelare inför nästa år.
 

7 matcher, 5 start, 2 mål, 3 assist

 

Imorgon fortsätter vi betygsättningen med våra forwards.

FRAMÅT FRÖLUNDA!

 

 

Kommentera här: