Frölunda missar återigen avancemang!

På ett höstkyligt Ruddalen spelade Frölunda 2-2 i årets sista match. Därmed blir det ingen uppflyttning denna säsongen heller. En bra säsong för de Grönvita som olyckligtvis får ett mycket tråkigt slut.

                                                                                                                             Foto: Alexander Olausson

Inte riktigt de bästa förutsättningarna efter fiaskot i Tidaholm. Dock fanns det ändå en viss förhoppning innan matchen för vi visste vad de Grönvita kan prestera när det sett ut som bäst på hemmaplan. En anfallsglad, offensiv fotboll där vi skapat mängder av målchanser. Trots vädret och utgångsläget lyckades Frölundaklacken och klubbens ungdomspelare på sittplats skapa en härlig inramning på kvalkvällen. Trycket skulle dock varit annorlunda om första matchen inte slutat med förnedring, storslagna tifo planer ställdes in. Det krävdes att vi skulle få se det bländande spelet som vi stundtals fått se under året, det krävdes under och det krävdes mirakel. Så blev det dock inte i en kylig höstkväll på Ruddalen.

Coach Jocke tvingas till några ändringar bakåt då vår backgeneral Djurovic var avstängd samt vår duktige högerback Ursa skadad. Unge Olsson spelade från start och Severin kommer in och spelar back för att utnyttja sin fina uppspelsfot och slå längre bollar. Unge juniorerna Jobe och Ucar kommer också in från start då Bryan, Engberg petats efter den svaga insatsen senast. Sedan tidigare saknade vi bröderna Carlsson. Vår lagkapten Danne var dock tillbacks på bänken och gjorde ett inhopp i matchen.

VF;

·         28. Rasmus Iversen 

·         5. Sebastian Hansson 76’

·         8. Tim Severin 

·         11. Felix Kasper 

·         12. Adam Bjerkhede 62’

·         16. Lucas Ucar 

          18. Héctor Valeria Berntsson 

·         20. Abdoulie Jobe 62’

          21. Theodor Olsson 76’

·         27. Pascal Olsson 

          30. Simon Chekroun (K) 

 

Bänk;

·         22. Rikard Allvin 

·         4. Daniel Carlsson 76’

          6. Fred Jähnke 76’

·         7. Niklas Engberg 62’

·         9. Bryan Johansson 62’

·         24. Phil Paulsson 

·         25. Albin Gustafsson 

Målskyttar; Super-Simon, Ucar

Bäst i VF: Lucas Ucar

                                                                                                    Foto: Peter Iversen

Matchbilden blev dock aldrig som vi hade behövt ha den. Tidaholm försvarar sig kompakt och bra och har stundtals mer småfarligheter än oss. Ett slarvigt och nervöst försvarsspel av VF spelarna bjuder bortalaget på halvchanser. Vi öppnade upp Tidaholmsmålet väldigt sent och det blev aldrig riktigt spännande. De grönvita tryckte dock på bra i början av andra halvek, hade några hörnor och skott på mål. Skulle vi fått in ngt mål där kanske de kunde ha smugit sig i nervositet hos bortalaget.

Spelarna krigar verkligen för våra färger men det är en sådan kväll där det inte vill sig riktigt. Det är mycket som skall stämma men vi får inte igång vårt passningsspel och vi skapar egentligen inte så mycket framåt. Långskotten sitter inte och bycakletan går inte in. En kväll där vi hade behövt få allting med oss får vi inget gratis. En billig straff som domaren skänker till Tidaholm släcker abrupt våra drömmar. Det är dock inte här på Ruddalen som vi åker ut kvalspelet utan den katastrofala insatsen i Tidaholm ligger bakom uttåget.

Nyckelspelare som behövde steppa upp och leverera var osynliga och gjorde medelmåttiga insatser. Egentligen ingen som sticker ut märkvärdigt hos hemmalaget. Tråkigt att en goalgetter som Jähnke bara får 15 minuter i en sån här match. Men spelarna visar ändå hjärta och det är många visar känslor på plan och verkligen krigar för våra färger. Fint att se!

Tyvärr var inte våra nyckelspelare formtoppade när väl kvalspelet börjat. Frågan är hur mycket att futsalsäsongen har startat spelade in då våra futsalspelare var riktigt bleka i kvalmatcherna.

De grönvita har stundtals under året skämt bort oss med lysande offensiv fotboll och vi hade ett riktigt bra lag som förtjänade att gå upp. Hade det inte varit för degraderingen av Qviding eller skadan på Henke hade vi också gjort det. Vi kommer att längre fram i bloggen gå igenom säsongen och spelarnas insatser lagdel för lagdel. Men just nu behöver vi bara smälta att det blir ytterligare ett år i Div.3, riktigt tungt och tråkigt!

Vi får tacka spelarna och hela coaching staben för det fina och underhållande spelet som bjudits under säsongen, samt alla fina mål och alla känslor i sista matchen!

Även tack till ledningen, Erkan Saglik,  Mats Persson co för att de visar allvar med återtåget. Tyvärr blev det inte i år, förhoppningsvis blir det så nästa säsong.

Nu gäller det att signa alla nyckelspelare till nästa år. Att vi får behålla det här unga laget, med alla duktiga juniorer vilket kan bli svårt. Vi har fått in mycket fina nyförvärv under året som presterat mycket bra och blir ovärderliga för oss nästa år. Spelare som Henke, Iversen, Danne, Pascal, Bryan, Djurovic, Hector, Felix, Phew måste vara kvar. Till västgötabladet sa Super-Simon att han nog inte skulle med upp till tvåan om det blev uppflyttning, nu hoppas vi att han fortsätter en säsong till och skjuter upp oss nästa år.

Klubbens återtåg blir lite pausad och med försening men är definitivt i rullning och vår vackra klubb kommer definitivt att spela högre upp i seriesystemet där den hör hemma!

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!

 

 

Kommentera här: