Frölunda utklassade i Tidaholm!!

Frölundaspelarna vek tyvärr ner sig och var som sämst när det gällde som mest! Utskåpning med hela 5-0 och kvaläventyret verkar redan vara över. Nu kan bara ett mirakel på Ruddalen under söndagen rädda säsongen för de grönvita!

                                                                                                                                  Foto: Stefan Albertsson

Vi såg verkligen fram emot kvalmatcherna då vi varit klara för kvalspelet i mer än en månad. Vi förväntade oss att se ett taggat och formtoppat lag som skulle kriga för avancemang!

Men ack så fel man kan ha, Frölunda spelarna viker ner sig när det väl gäller och många spelare gör sin sämsta match för säsongen när det väl gäller och vi behöver de som mest. Vi har hyllat många spelare i bloggen under säsongens gång men när de är så pass usla så förtjänar de kritik. Mycket märkligt med sådan kollektiv kollaps, att spelarna inte kunde hantera den mentala biten. Självklart får coacherna ta ett stort ansvar för det mycket lama insatsen. Vibbarna från senaste kvalspelet och 0-4 förlusten mot Sävedalen är påtaglig och svår att glömma bort.

Coach Jocke ställer en ordinarie elva på plan. Bara vår bästa spelare, samt vår lagkapten bröderna Carlsson saknas. Henke Carlsson, där det fanns en liten förhoppning om att han skulle hinna tillbaka till kvalspelet. Tyvärr blev det inte så och saknaden efter vår mittfälltsstjärna var enorm. Med facit i hand och fem mål bakåt så behövdes vår lagkapten Daniel på plan.

 

VF;

·         28. Rasmus Iversen  

·          2. Emil Ursholm 

            5. Sebastian Hansson 

·          7. Niklas Engberg 72’

·          9. Bryan Johansson 60’

·          11. Felix Kasper 78’

·          12. Adam Bjerkhede 

·          18. Héctor Valeria Berntsson 

·          27. Pascal Olsson 

           29. Stefan Djurovic 

           30. Simon Chekroun (K) 

 

Bänk;

·         22. Rikard Allvin 

·          6. Fred Jähnke 72’

·          8. Tim Severin 78’

·          16. Lucas Ucar 60’

·          20. Abdoulie Jobe 

·          21. Theodor Olsson 

           25. Albin Gustafsson

 

Målskyttar;

Bäst i VF; Theodor Olsson, som går in och tar gult kort från bänken. En av få spelare som verkade bry sig.

 

Tyvärr är det dock nästan inget som fungerar för oss i matchen. Så många nyckelspelare som viker ner sig och inte presterar när det väl gäller. Väldigt tråkigt och antagligen slutet på säsongen.

Vi klarar inte av att komma förbi deras första press under hela matchen. På en svår och ovan underlag fortsätter vi försöka spela oss upp trots att vi misslyckas hela tiden. Vi ändrar inte taktik och har ingen plan B och Tidaholm tränaren Magnus Henriksson verkar ha scoutat och gjort sin hemläxa bäst. Sent i matchen börjar vi slå längre bollar på Simon, som mestadels skarvar men där finns inga offensiva löpningar eller alternativ.

Våran backlinje är riktigt skakig matchen igenom, och verkligen tagen av stundens allvar.  Många individuella misstag, vi vinner inga närkamper och dueller. Mycket felpass och väldigt lite som fungerar. Tidaholm får i och med sina tidiga mål ett momentum i matchen där vi tappar ännu mer självförtroende och spelar ännu sämre. Vi slår bort enkla passningar och ser rädda och vilsna ut. Vi får inte ut något av vårt spel och blir utspelade och utmanövrerade av Tidaholm, som med ett stundtals finurligt och effektivt passningsspel med mycket löpningar offensivt lirkade upp vårt försvar gång på gång. Våra ytterbackar hade stora problem och märkligt att inga byten görs tidigt!

Bara Felix Kasper som får godkänt och som ligger bakom det lilla som vi skapar offensivt. Han skapar och bränner ett friläge och Bryan skjuter i ribban. Vi får inte alls igång vårt fina spel och skapar nästan ingenting framåt. Det är bara en sådan dag när inget fungerar och vi får inte med oss det viktiga bortamålet.

VF:s futsalspelare verkade helt ha tappat fokus och ha tankarna på annat håll. De verkade ha glömt att deras fotbollsklubb spelade avgörande kvalmatch. Våra så kallade nyckelspelare floppade rejält och gjorde sina sämsta matcher i VF tröjan.

Riktigt tråkigt slut och antiklimax på en annars så fin säsong. Återtåget till div.2 ser väldigt väldigt svår ut men inte helt omöjlig.

Bara att hoppas att laget är rejält revanschsuget efter fiaskot i Tidaholm, och vill avsluta serien på ett värdigt sätt. Nu är det bara ett mirakel på Ruddalen under söndag som kan rädda Frölunda. VF behöver göra minst fem mål framåt på söndag och det har vi gjort fyra gånger i våran hemmaborg Ruddalen under året; Landvetter 6-1, Jonsered 7-1, Kongahälla 5-1, Gunnilse 7-2!

                                                                                                                     Foto: Stefan Albertsson

 

Efter slutsignalen i Tidaholm stod bara Frölundaklacken kvar som Sjöng” 7-0 i Göteborg” till de få VF spelare som valde att tacka de.

Nu har vi inget att förlora på söndag!

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!

Kommentera här: