Årets spelare i VF 2018; Simon Chekroun!

Vi har fått en liten pratstund med vår kobra Super-Simon som har röstats fram till årets spelare i klubben av Frölunda fansen.

 Foto: Peter Iversen
 

Du har röstats fram av VF fansen som årets spelare i klubben. Stort grattis! Hur känns det, ett ganska väntat val eller?

Hehe, nej inte väntat faktiskt. Om jag skall vara helt ärlig så visste jag inte ens att det fanns en omröstning som pågick. Men det är klart att det är jättekul. En ära så klart att få den utmärkelsen och ett kvitto på att man gjort en bra säsong, i alla fall i andras ögon.

 

Vad har du att säga om årets säsong, både lagets och din egen prestation?

Jag tycker att vi har haft en bra säsong. Det blev ju lite snöpligt dock, hade vi bara varit lite mer fokuserade i vissa matcher hade vi kunnat konkurera på riktigt om förstaplatsen och en direktuppflyttning. För ett kval är något annat, något helt annat. Och vi har i stort ett mycket ungt lag så att få spela ett kval är väldigt bra för oss, det kommer att utveckla oss, för nu vet vi vad som krävs. Men vi är lite för unga och har lite för mycket orutin för att vinna sådana kvalmatcher i nuläget. Men i det stora hela, en klart bra säsong, trots att vi tappade snöpliga poäng då vi inte var mer fokuserade i vissa matcher.  Men sen är det ju aldrig kul att falla på mållinjen.

 

Vad säger du om din egen säsong?

Jag är nöjd, det får man vara när man gjort så pass mycket mål. Men jag tänker mer på matcherna vi förlorade och lägena som missades än målen som gjordes faktiskt. Lite tråkigt egentligen men det är väl så det blir när man faller på målsnöret.

 

Du fick ju igång målskyttet ordentligt i år, vad ligger bakom årets succé?

Vi har ett bra lag helt enkelt. Vi har ett anfallskraftigt lag, som gillar att anfalla och det går fort. Är jag bara där jag skall vara så kommer jag att få mycket lägen. Vi har jättemånga duktiga spelare på varje position som vet hur man får in bollen i straffområdet och vet hur man skapar lägen. Som vet hur man får sin medspelare att se bättre ut än han är. Haha!

 

Du spelar ju futsal också, hur funkar det att kombinera med fotbollen?

Det har gått bra. Lite svårt kanske när vi haft kvalmatcher och de matcherna betytt så oerhört mycket, då hamnade jag ibland i lägen där jag fick prioritera och välja det som var viktigast. Det var svårt men annars har det inte varit några problem. Jag har haft en dialog med Jocke och Erkan, att jag spelar futsal på en hög nivå och det kan vara så att det krockar ibland, men att jag skall göra mitt yttersta för att det inte skall gå ut över fotbollen på något sätt. Så det har funkat bra tycker jag.

 

Vi har ju några futsalspelare i truppen nu och kollar vi på slutet av säsongen så var inte någon av er i toppform. Tror du att futsalen hade någon inverkan på era prestationer i slutet av säsongen?

Svårt att säga men jag kan inte tala för någon annan än mig själv i den frågan. Jag gjorde ett medvetet val att inte gå över till futsalen förrän säsongen med Frölunda var över. Så jag har inte tränat någon futsal, spelat någon futsal alls faktiskt, någon träning kanske. Så det jag kan skylla på om det är något jag skall skylla på är att det har varit en lång säsong. Jag tycker dock att jag hållit en ganska jämn nivå under säsongen. Men i slutet av säsongen så är det extra svårt att hålla ihop i den sista månaden som det blev i vårt fall med tre betydelselösa matcher innan det blev att ladda om inför ett kval. Det är svårt, en mental bit som man måste jobba med.

 

I en intervju med Västgötabladet innan kvalet nämner du att det nog inte blir ytterligare en säsong i Frölunda vid eventuell uppflyttning. Nu blev det inte så. Hur ser det ut inför nästa säsong, blir det en fortsättning i VF?

Under de senaste fem åren kanske så har jag efter varje fotbollsäsong känt mig helt tom i huvudet. Man lämnar alltid en säsong med en viss känsla av matthet, man har jobbat hårt under ett helt år och det är skönt att få lite paus. Efter årsskiftet någon gång så börjar det att bubbla och krypa i kroppen och man börjar få en bild på vad man vill göra och hur hårt man vill satsa framför allt. Och där är jag inte ännu, jag vet inte riktigt vad som händer nästa år. Jag känner att jag måste hitta en bra balans på nivån och satsningen jag vill göra. För jag vill inte göra något halvhjärtat, utan helt och hållet eller så välja något annat. Och jag är kanske i ett läge i mitt liv med mycket fokus på jobb samt futsalen så jag har kanske en annan prioteringsordning i livet egentligen. Så än så länge vet jag inte vad jag gör nästa år men det kan mycket väl bli Frölunda eller så trappar jag ner.

 

Har du fått några andra anbud?  

Det har kommit anbud faktiskt men det har varit på en högre nivå. Men jag vill inte spela på en högre nivå för jag vet vad det innebär. Det är längre resor och helger som försvinner och det är ett commitment som jag inte är beredd på. Så uppåt kommer jag inte gå, det blir Frölunda eller så varvar jag ner.

 

Avslutningsvis, har du någon hälsning till Frölunda fansen?

Jag är väldigt glad över den här utmärkelsen. Och väldigt smickrad att jag blev den som valdes till bästa spelare med tanke på hur många bra spelare som det finns i Frölunda. Trots att det är jag som gör målen så är det inte alltid mina mål så att säga. Och det är en stor ära att bli kallad Super-Simon, och kobra och allt vad ni sjungit. Det kommer jag alltid att ta med mig, aldrig att glömma. Det kommer att vara ett minne för livet helt klart. Så jag tackar ödmjukast och lyfter på hatten för var och en av er.

 

Vi tackar Super-Simon hjärtligt för intervjun. Hoppas verkligen att du fortsätter i grönvitt ett år till och skjuter upp oss nästa säsong!

 

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!

Kommentera här: