Spelarbetyg, Mittfält del 1

Vi fortsätter årets summering och har kommit fram till mitfälltarna. Grönvita Stadens spelarbetyg för 2018!
 

Betyg

6- Robban klass

5- Fenomenal

4- Mycket bra

3- Bra

2- Godkänd

1-Ej godkänd

0-Dålig

 

Mittfält

 

Adam Bjerkhede;    4

 

Foton: Peter Iversen

Adam har spelat 21 matcher under säsongen, varav hela 20 från start. Den spelare från vår framgångsrika 2001 lag som fått spela mest under året. 17 åringen som stundtals har briljerat på vårt mittfällt är en riktig duktig box till box spelare som behärskar det mesta och noterades för 2 mål och 7 assist under året. Han har dock som många andra av juniorerna inte riktigt kunnat hålla uppe kontinuiteten under hela säsongen. Vår egen Pirlo behöver bygga på sig några kilon så går han en lysande framtid till mötes. Förhoppningsvis väljer han att fortsätta utvecklas med A-lagspel, stannar han kvar i Frölunda och hjälper oss upp nästa år!

 

21 matcher, 20 start, 2 mål, 7 assist

 

Pascal Olsson;         4.5

 

Vår dynamit på mittfältet Pagge, som gör en väldigt imponerande debutsäsong i den Grönvita dressen. Kom till oss inför året från Gais, har delvis varit lysande på vårt mittfält och motorn i vårt lag. En spelare som alltid kämpar och sliter och är jobbig att möta. Vi kommer alla ihåg drömmålet från 25 meter hemma mot Hestrafors. Bara det målet borde vara värt en 5, men vår Gattuso kunde fått ut ännu mer offensivt och var som många andra blek i kvalmatcherna. Nu hoppas vi att Pascal stannar kvar hos oss, otroligt viktig och en absolut nyckelspelare nästa år.

 

20 matcher, 20 start, 2 mål, 2 assist

 

Julio Cesar Mosele;     3

 

 
Veteranen Julio som är en av de mest rutinerade i vår trupp har gjort en bra säsong. Han har spelat 12 matcher, varav 6 av dem varit från start. Gör aldrig en dålig match när han väl får spela och är viktig med sitt lugn och rutin. Haft lite skadeproblem och varit borta från truppen. 34 åringen som har erfarenhet av superettan fotboll är en fadersgestalt i vårt unga lag, förhoppningsvis fortsätter vår Brasse ett år till.

 

12 matcher, 6 start

 

Tim Severin;        2

 

Frölundasonen Tim Severin gör en godkänd säsong då han bara medverkat i 8 matcher under året. Varav 2 av från start. Han fick starta i årets sista match som mittback för att använda sin fina högerfot för långbollar och var bra i den rollen. Annars så måste säsongen vara som en missräkning för frisparks specialisten som mestadels fick sitta kvar på bänken. Vi hoppas att Tim kommer tillbaka ännu starkare näst år.

 

8 matcher, 2 start

 

Abdoulie Jobe;     3

 

 

 

Ännu en i raden av duktiga juniorer som blivit uppflyttad till A-truppen och fått speltid under säsongen. 17 åringen har fått spela 6 matcher under året, varav 5 från start. Där han har gjort bra ifrån sig. Fick mer speltid ju längre säsongen led och spelade från start sista kvalmatchen. Vår egen Kante besitter kvalitéer som gör honom till ett mycket intressant framtidsnamn.
 

6 matcher, 5 start, 1 assist

 

Mittfältet del 2 publiceras under morgåndagen på bloggen. Glöm nu inte att lägga din röst på Årets spelare via mail; forzavf@gmail.com eller, Facebook, Twitter senast den 13 nov kl 23!

FRAMÅT FRÖLUNDA!

 

 

Kommentera här: