Äntligen klart med Frölundas kvalmotståndare!

Oavgjort och målrikt i årets sista seriematch! VF spelade 4-4 borta mot Ahlafors men tankarna hos de grönvita låg nog redan i Tidaholm och de avgörande kvalmatcherna. Äntligen vet vi vilka vi får möta, och IFK Tidaholm blir våra första kvalmotståndare i kampen för avancemang.

 

Coach Jocke ställde en stark startelva på banan där många av våra startspelare i kvalet var med. Dock saknades de flesta av våra talangfulla 01:or då var nere och hjälpte juniorlaget i jakten på serieseger där.

Erik Högberg, en 17 årig mittfältare fick göra debut för säsongen och blir den 10:e spelare född 2001 som representerar Frölundas a-lag i år. Mäkta imponerende!

VF;

·         28. Rasmus Iversen 

·          2. Emil Ursholm 

           9. Bryan Johansson 

·          11. Felix Kasper 63’

           12. Adam Bjerkhede 

·          17. Olof Englund 

·          18. Héctor Valeria Berntsson 70’

·          24. Phil Paulsson 88’

·          27. Pascal Olsson 70’

·          29. Stefan Djurovic 

          30. Simon Chekroun (K)

 Bänk;

·         22. Rikard Allvin 

·          6. Fred Jähnke 70’

·          8. Tim Severin 63’

·          14. Julio Cesar Mosele 70’

·          26. Erik Högberg 88’

 

 

Målskyttar; Super-Simon x2, Felix x2

Bäst i VF; Rasmus Iversen

 

Årets sista seriematch blev alltså en målrik historia där de Grönvita ledde med hela 4-0, med kvarten kvar. Frölunda visade stundtals fin kvalform och hade kontroll på matchen. Skärpan finns dock inte där och VF spelarna märktes ha tankarna på annat håll. AIF kvitterade och hade bud på mer och vi får tacka vår målvakt att vi fick med oss en pinne idag.

Hector, Adam och tvåmålsskytten Felix får pusspoäng idag. Super-Simon fick göra sitt 22 och 23 mål för säsongen! Han blir därmed tvåa i skytteligan efter Qvidings Robin Eriksson som dunkade in 26!

Matchens lirare enligt Grönvita Staden är trots de fyra insläppta målen, Rasmus Iversen.  Vår Nr.1 räddade oss vid flertalet lägen med högklassiga räddningar. Hoppas nu att Rasmus stängt igen målet för i år. En absolut nyckelspelare för oss i kvalet!

 
Men nu är det dags att glömma serien och äntligen börjar kvalmatcherna som vi väntat på i mer än månad!

Det var kamp in i det sista för tre lag som slogs om kvalplatsen i Div.3 mellersta Götaland. Det blev dock som vi förutspått IFK Tidaholm som till slut knep kvalplatsen i mellersta serien. En klubb som bildades redan 1907 och som spelar på över 100 årig riktigt skön arena vid namn, Tidavallen. (Väl värt ett besök bara för kulturhistoriskt syfte.)

 
Genom åren har de blåvita spelat 27 säsonger i div. III. I mitten av 1940-talet spelade de två säsonger i div. II (gamla div. I) med en 4:e plats som främst. Nu var det 20 år sedan sist som klubben kvalade till div.2!

Laget består av spelare runt 26-32 år som varit i klubben länge och är väl samspelta. Dennis Bergström och Ninos Gewargis är lagets främsta målskyttar med 16, respektive 10 mål under säsongen. Oklart om skyttekungen Bergström kan vara med i första matchen då han gick av senaste matchen skadad. Rent statistiskt visar de två lagen liknande siffror då VF tog ynka 2 poäng mer i seriespelet. Vi har gjort 12 mål mer än IFK under säsongen som dock har varit stabilare defensivt och släppt in 15 mål mindre . Det skall bli intressant att se hur de olika div.3 serierna står säg gentemot varandra.

Det är alltid ovisst och spännande med kval. Men vi är en klubb med många minnesvärda kvalmatcher i historien och vi Kommer även att ta hem detta kval!!!

VF har fått chansen att ladda länge och pika toppformen inför dessa matcher. Och vi har i år ett mycket starkt lag, som spelat en offensiv och anfallsglad fotboll under säsongen.

Stundtals har de Grönvita bjudit upp till dans på Ruddalen och fått Frölunda Fansen att drömma om uppflyttning. Det skall bli intressant att se om laget kan leverera nu när det gäller. De grönvita har visat på stort lagmoral och vilja under året och vi är säkra på att alla spelarna är fokuserade och rejält taggade inför kvalmatcherna.

Så kom nu och stöd vårt unga, hungriga lag när vår fina klubb har börjat sitt återtåg till högre höjder, höjder där den hör hemma!

Vi hopas att många Frölunda Fans tar sig upp till Tidaholm och stöttar laget på lördag den 13:e.

Den avgörande returmatchen hemma, Söndagen den 21:e är det naturligtvis obligatoriskt närvaro på i hemmaborgen Ruddalen.

Nu laddar vi för kvalet!!!

 

FRAMÅT FRÖLUNDA!!!

Kommentera här: