Storseger för Frölunda i Förortsderbyt!

De Grönvita bjöd upp till dans på ett gråmulet Ruddalen och hade lekstuga och målkalas i seriens sista hemmamatch. Efter en stundtals lysande anfallsfotboll, skrevs segersiffrorna till 7-2 för VF. Laget visar på grym form samt att det är riktigt taggade inför kvalet!

 

Coach Jocke ställer en stark elva på plan med bara några nyckelspelare som får vila. Vi tar tag i matchen direkt och vill mycket, löper mycket och skapar mycket målchanser. Stor dominans direkt och mycket bra genomförd match från våra grabbar. En mycket bra inställning och löpvilja med briljant kombinationsspel, samt hög passningsäkerhet la grunden för den komfortabla segern idag.

Gunnilses försvarsspel var mycket svagt och stundtals vidöppet därbak, med lite mer skärpa i avslutningslägena hade vi gjort tvåsiffrigt. Kul dock att vi åter skapar mycket målchanser och att vi sätter dit de också.

Många som var bra hos de Grönvita ,vi visar bredden på truppen och att det är konkurrens om vissa platser . Backlinjen säker matchen igenom. Djurovic och Hector gör återigen det bra ihop och vår egen Kafu, Ursa har lekstuga på högerkanten och hotar Gunnilse försvaret ständigt. Mycket stark insats och matchens lirare enligt Grönvita Staden!

Felix var riktigt bra i mitten, ett mycket bra nyförvärv! Adam, duktig som vanligt. Unga löftet Ucar fick chansen från start och var förmodligen bäst på plan innan skadan. Väldigt synd, men en prestation som verkligen är iögonfallande och vi hoppas på mer mål och dribblingar av unge Lucas Ucar i kvalet.

Kobran Super-Simon blev fyramålskytt. Ovärderligt att hans målform håller i sig och att han visar strålande form inför kvalmatcherna. Super-Simon har i år gjort 21 mål på 18 matcher!

Kul också att Jähnke fick stänka in två, en riktig joker för oss i kvalet.

Julio, var åter med i truppen, en rutinerad spelare som kan bli viktig i kvalet. Märkligt dock att han inte fick några minuter.

Bryan kommer in och visar form och är riktigt spelsugen och effektiv. Fixar straff och hotar och gör allmänt kaos med Hjällbospelarna. En riktig nyckelspelare för oss i kvalet!

VF;

22. Rikard Allvin 
2. Emil Ursholm 
6. Fred Jähnke 
8. Tim Severin 
11. Felix Kasper 
12. Adam Bjerkhede 
16. Lucas Ucar 
18. Héctor Valeria Berntsson 
25. Albin Gustafsson 
29. Stefan Djurovic 
30. Simon Chekroun 
Bänk;
28. Rasmus Iversen 
7. Niklas Engberg 
9. Bryan Johansson 
14. Julio Cesar Mosele 
24. Phil Paulsson

Målskyttar; Super-Simon x4, Jähnke x2, Ucar

Bäst i VF; Emil Ursholm

 

Laget visade att de var revanschsugna efter den svaga insatsen. borta mot Jonsered och visar gryende form inför kvalet. Vilka får vi då möta i kvalet?

Lidköping vann seriefinalen mot Tidaholm med 2-0 och tog hand om seriesegern. Nu är det tre lag som gör upp om kvalplatsen och det mesta lutar åt att det blir en resa till Tidaholm för de Grönvitas del. IFK Tidaholm, som har fyra mål tillgodo i målskillnad gentemot Trollhättans Bois, spelar hemma mot Holmalund som inte har något att spela för. En hemmavinst och Frölundas kvalmotståndare är äntligen funnet. Vi börjar kvalet borta den 13 okt, för att spela en helt avgörande på Ruddalen, söndag den 21 oktober. Skriv upp datumen i almanackan redan nu!!!

 

Närmast väntar Ahlafors borta nästa söndag i seriens sista match och sedan börjar det som vi gått och sett fram emot ett tag nu! KVALET!! 

Det är alltid kul och jävligt nervöst med kval. Men vi VF fans är vana och har många Kvalskalper. Forhoppningsvis kan vi spela en attraktiv och vinstgivande fotboll även i kvalet!

Laget visar form och det syns att de är riktigt tända inför kvalet. Så kom nu, när återtåget har börjat!

Ta med kompisen, grannen, grannens kompisens katt och kom för att stödja laget i kvalmatcherna. Vårt unga, hungriga lag förtjänar allt stöd de kan få!!

Fan vad härligt! Nu laddar vi för kvalet!!!

 

FRAMÅT  FRÖLUNDA!!!!

 

 

 

 

Kommentera här: