Frölunda tillbaka på vinnarspåret efter 3-1 seger mot Kongahälla!

På ett soligt Ruddalen fick vi bevittna ett taggat och revanschsuget Frölunda .  Högt tempo, mycket målschanser och ett riktigt drömmål ramade in matchen. Solklar seger med 3-1 och en övertygande prestation av de Grönvita som drygar ut sin serieledning!

27. Nima Kadivar 73’

De Grönvita tog kommandot i matchen direkt med ett högt bolltempo, mycket löpningar och ett fint och kontrollerat passningsspel. Vi vinner de flesta dueller och har ett stort bollinnehav. Ett bollförande Frölunda skapar målchanser men bortamålvakten Mathias Holmström är duktig matchen igenom. Till slut får vi hål på Kongahälla försvaret genom ett underbart långskott av Felix Kasper. Ett riktigt drömmål där bollen får en fantastisk bollbana.

Runt 35 minuten tappar vi dock vårt fina spel, känns iddefattiga och ser lite tröttkörda ut. Gästerna tar sig in i matchen och har några avslut även om Iversen inte har några större bekymer. Ett mönster som också utspelar sig under andra halvek där vi startar piggt och starkt, men efter en tio minutersperiod känns vi åter passiva, ängsliga och bara ett ribbskott räddar oss från 1-1.

Det visade sig dock bli en väckarklocka för laget då man verkligen steppade upp en nivå och tog över matchen igen. Vi dominerar och skapar målchanser. Super-Simon sätter tvåan efter en fin omställning. När matchens lirare Hector Valeria nickar in 3-0 målet i 72 minuten känns matchen avgjord. Mittbackens första mål under årets seriespel.

Felix Kasper gör 1-0 i 33:e minuten med ett riktigt drömmål!

Super-Simon sätter 2-0 målet i 68:e minuten. Hans 11 mål för året.

Hector nickar in 3-0 och sitt första mål för säsongen  i 71:e minuten!

Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd match av de Grönvita, där vi över 90 minuter är det klart bästa laget. Många Frölundaiter som var duktiga idag och visade på bra karaktär. Lite oskärpa i avsluten och en storspelande målvakt höll dock ner siffrorna denna förmiddag. Dagens behållning var Felix kanonskott, Super-Simons direktpassning på utspark och att legenden Röde-Ruben besökte Ruddalen!  Det viktigaste var dock de tre poängen och de fick vi!

Omgången innehöll fler högintressanta matcher. Med Angereds segermål i slutminuterna fick vi återigen en serieledning på fem poäng. Närmast väntar tabelltvåan Landvetter IS i ett hett möte då vi åker till flygplatsen för en seriefinalVF har vunnit de tre senaste mötena mellan lagen med 6-1, 2-0, 4-2. En intressant och känslofylld drabbning som naturligtvis kommer ha stor påverkan på seriens utgång.

För Frölunda gäller det att visa samma härliga inställning som dagens match, följa matchplanen och hålla huvudet kallt. All press ligger på Landvetter, det är de som måste vinna.

Bara fem matcher kvar och viktiga poäng att kriga om!
Kom till landvetter och stötta de Grönvita nästa söndag!