spelarbetyg 2018, försvar del 1

Vi fortsätter med summeringen av säsongen och Grönvita Stadens betygsättning av Frölunda spelarnas prestationer. Turen har kommit till försvaret som vi delat in i två artiklar. 

Betyg

6- Robban klass

5- Fenomenal

4- Mycket bra

3- Bra

2- Godkänd

1-Ej godkänd

0-Dålig

 

Försvaret

 

Daniel Carlsson;       4

 

                                                                                           Foton: Peter Iversen

Vår lagkapten Danne som inför säsongen lämnade div.1 spel i Tvååker för att hjälpa sin moderklubb. Han gör en riktig bra säsong med starka insatser i mittförsvaret. Trots sina 25 står han för seniorrollen i vårt unga lag, en given ledare på plan som saknades rejält under kvalet då han var skadad i slutet av året. Han spelade 18 matcher under året varav 16 från start. Vår lagkapten är naturligtvis otroligt viktigt att få behålla inför nästa säsong, en riktig kämpe och pådrivare på plan!

 
18 matcher, 16 start, 2 mål, 2 assist.

 

Stefan Djurovic        4.5

 

Vår backgeneral Djurovic gör en mycket stark debut säsong för de Grönvita, snäppet på fenomenal. Nyförvärvet från Gunnilse har haft problem med sjukdom och skador under året och bara spelat 13 matcher under året. Den Gais skolade 23 åringen har varit en centralfigur i vårt mittförsvar, stark, bra på huvet, positionssäker och elak. Det har märkts i vårt försvar när han saknats. Hade det också svårt mot Tidaholms höga press och blev utvisad under matchen. Ett mycket bra nyförvärv och nyckelspelare nästa år.

 
13 matcher, 13 start, 1 assist

 

 Filip Grauers;          3

 

Grauers startade säsongen som ordinarie mittback och spelade 8 matcher från start. 17 åringen gör en bra säsong och har tyvärr varit skadad under stora delar av året. Han saknar fortfarande lite den fysiska biten gentemot starka forwards, men hans snabbhet räddar honom vid många tillfällen. En av våra större talanger försvarsmässigt från 01-laget. Nu hoppas vi att Filip blir kvitt sina ljumskproblem så han kan vara med och fajtas om platser nästa år.
 
8 matcher, 8 start

 

Hector Valeria Bengtsson;    4

 

 
Hector kom som nyförvärv under hösten från div.2 laget Sävedalen. En riktig duktig mittback som kom in och stabiliserade upp vårt försvar. Gör det mycket bra i de 11 matcher han får spela efter flytten till Ruddalen. Stark, positionssäker och en ledare på plan. Hade som många andra det tufft mot Tidaholms höga press i åkern de kallade fotbollsplan. 21 årige Hector är ett mycket bra nyförvärv och en viktig spelare för oss nästa säsong.
 
11 matcher, 11 start. 1 assist


Del 2 på försvararna kommer imorgon.

FRAMÅT FRÖLUNDA!

Kommentera här: