Frölunda hade målkalas på Ruddalen!

Tennissiffror och övertygande spel när Frölunda besegrar Virgo med 6-0 på hemmaplan!

Foton; Peter Iversen, Hector Valeria

De Grönvita gick in i omgång 15 som serieledare och ställdes mot ett Virgo som under förra omgången slagit vår toppkonkurrent Angered. Vi förväntade oss en tuff batalj på ett gråmulet Ruddalen.

• 24. Alfred Lilja 70´

Serieledarna tog direkt tag i startpinnen och gör genom en fin soloprestation av Petrit, 1-0 redan i första minuten. Ett väldigt piggt och fokuserad VF bjuder på en snabb och ideerik anfallsfotboll, där vi radar upp målchanser. Efter en elegant framspelning av Super-Simon sätter Hampus-Totti in 2-0 redan i sjunde minuten.
De grönvita har ett stort bollinnehav, bra passningstempo och tar mycket löpningar.
Vi skapar mycket framåt och hotar ständigt i sista tredjedelen. Hinner med att missa en straff och bränna en del lägen innan Pagge definitivt avgör matchen i slutat av halveken.
Även om Virgo spelar upp sig något under andra halvek och har några avslut så är det en kassaskåpssäker seger för hemmalaget. Det är ett passningsskickligt, aggressivt spelande Frölunda vi får se idag och över 90 minuter är det klasskillnad mellan lagen.

Petrit Zhubi snurrar upp Virgo försvaret och skruvar in 1-0 myckert vackert i matchens första minut!

Hampus-Totti gör 2-0 i den 7:e minuten snyggt framspelad av Super-Simon!

Pagge skjuter in 3-0 målet i 42:e minuten och segern känns klar!

Petrit lirkar in 4-0 målet liggandes i 49:e minuten. Ett riktigt vackert mål!

Super-Simon sätter 5-0 i 70:e efter fin framspelning av Pagge! Hans tionde mål för säsongen!

Alfred Lilja fick kröna ett mycket fint inhopp med att göra 6-0 målet i 77:e minuten!

Många Grönvita som var duktiga idag, extra plus för vår Gattuso, Pascal Olsson som fullständigt dominerade på mittfältet.
Även vårt försvarsspel håller hög kvalité och känns väldigt stabilt under hela matchen . Iversen har inga större problem med Virgos avslut och vår Nr.1 håller nollan för andra matchen i rad.

Engberg gör en mycket stark insats från sin vänsterbacksposition. Hector och Danne, som vanligt väldigt stabila och bra matchen igenom. Grauers som fick starta efter den fina insatsen senast gör en helt ok match på högerbacken.
Matchens lirare Pagge har vi redan nämnt men även Sebbe och inhoppande Felix gör starka insatser på mitten. Felix som fick ersätta en skadad Hampus redan i 24:e minuten.

Petrit är på riktig go spelhumör och gör en mycket bra match. Två vackra mål och skapar ständigt oreda hos motståndarförsvaret. Bryan, duktig speciellt i första halvek. Har inte lycka med sina avslut men en helt ok match för vår diamant. Vi vet att han har potential för mycket mer.
Super-Simon är väldigt framträdande och farlig matchen igenom. Stark i sitt targetspel och gör ofta kloka val. En stark prestation av vår kobra!

Sammanfattningsvis en mycket stark insats av de Grönvita som verkligen visar varför de är i serieledning!
Enda smolket i glädjebägaren är att Hampus-Totti utgick fotskadad, vi hoppas verkligen att det inte är något allvarligt.
Nu har vi 14 matcher i rad utan förlust och återtåget rullar vidare!