Frölundas mittbackar är på väg tillbaka!

VF:s mittbackar Hector, Djurovic och Skoglund som alla dragits med skadeproblem under försäsongen är på väg tillbaka. Spelarna är på olika stadier i rehabiliteringen men meddelar Grönvita Staden att premiären i april inte skall vara i farozonen.
 
Foton: Peter Iversen
 
De grönvita försvararna missade i stora delar spelet i Västra Cupen och det har varit en skadefylld försäsong för dem. Hector Valeria skadade sig mot GFF och har inte spelat sen dess. Skoglund utgick skadad tidigt i cupmatchen mot Sandarna. Vår backgeneral Djurovic har inte spelat alls i år då han har problem med sitt knä. Men rehabiliteringsprocessen verkar vara i sitt slutskede och alla tre verkar hopfulla på att vara tillbaka på banan snart.
 

 

Hector Valeria Berntsson, som kom till VF under förra hösten från div.2 laget Sävedalen. En riktig duktig mittback som kom in och stabiliserade upp vårt försvar.
Stark, positionsäker och en ledare på plan. Hector bildade en fruktad duo med Djurovic under hösten och kommer att vara en oerhört viktig spelare under säsongen. Till Grönvita Staden säger han följande om läget:
”Allt är bra förutom att jag har det lite jobbigt med foten. Det var matchen mot GFF jag fick mig en smäll som tyvärr håller i sig. Vet inte när jag är tillbaka helt, tränar på så hårt jag kan med laget just nu och hoppas att smärtan ska kännas mindre o mindre för varje gång.”

 

 

Nyförvärvet Edvin Skoglund som kom till oss från Torslanda fick en smäll i cupmatchen mot Sandarna och har inte fått visa upp sig sen dess. Den 1.90 cm långe mittbacken är skolad i Häckens akademi och har spelat div.2 fotboll med Torslanda de senaste åren. Ett bra nyförvärv som kommer att stärka konkurens situationen kring mittbacksplatserna ytterligare.

Han säger följande till Grönvita Staden; ” Jag har börjat träna på plan igen. Så ska vara fitt for fight om ca två veckor. ”

 

 

Vår backgeneral Djurovic har också varit skadeförföljd och ännu inte figurerat i laget under försäsongen. Djurovic har en utslitningsskada på knät men hoppas snart vara på plan igen. Han var likväl skadad under förra årets start och det märktes när vår general inte var i startelvan. 23 åringen som kom till Grönvitt från Gunnilse förra året gjorde en mycket stark debutsäsong även om han bara spelade 13 matcher. Stark, bra på huvet, positionsäker och elak. Absolut en nyckelspelare för oss under säsongen, och vi har höga förväntningar på vår General!

Till Grönvita Staden säger han; ”Jag har tyvärr skadat knät, (hopparknä) utslitningsskada så som jag har förstått det. Jag hoppas på att vara tillbaka så fort som möjligt, några veckor kanske svårt att svara på! Men skall göra allt försöka komma tillbaka till premiären!!”

 

Med storlöftet Grauers och vår Kapten Danne på positionen så har Jocke co angenäma problem inför seriestarten. Mittbacksplatserna är förmodligen där det råder hårdast konkurens just nu kring startplatser i april. Även om kapten Danne kan spela högre upp på en defensiv mittfälltsroll ihop med Pagge.

Glädjande att spelarna verkar vara på väg tillbaka. Vi hoppas verkligen att skadeproblematiken ljusnar ännu mer så att vi får chansen att spela ihop laget ordentligt och kunna ha god form på Frölundaiterna till seriepremiären den 13 april!

 

FRAMÅT FRÖLUNDA!!

 

Kommentera här: