Frölunda i serieledning! Men nu skall det avgöras!

 Foton; Peter Iversen

Efter förra årets fina spel och den tråkiga kvalförlusten så hade vi Frölundaiter stora förhoppningar inför årets säsong. Vi hade fått behålla i princip alla startspelare från ifjol, och fått in spetsspelare som Hampus-Totti Furublad och Petrit Zhubi. Samt andra fina nyförvärv som Nima Kadivar, Edvin Skoglund, Sebbe Andersson, Fehim Smajlovic, Alfred Lilja, Ahmad Hassan. Spelare som verkligen kommit in och stärkt konkurrensen i truppen. De uppflyttade juniorerna Tin Sarcevic och Raul Tatlian har också fått speltid under våren.

 
Efter en chockartad förlust i premiären där spelet inte alls stämde har de Grönvita verkligen levererat och gått obesegrade igenom resten av matcherna. Nio vinster och tre oavgjorda! Facit; 33 mål framåt och 13 insläppta mål.

Rent spelmässigt har det kanske inte varit lika glimmrande som ifjol där vi bjöds på en snabb, vacker anfallsfotboll. I år har vi dock vunnit matcher där vi inte varit det bästa laget på plan. Med de spetsspelare vi har i truppen lyckas vi ändå skapa farliga lägen och få med oss värdefulla poäng.
Många grönvita som varit duktiga under vårsäsongen och som förtjänar beröm. Vi har dock valt att inte betygsätta spelarna nu innan omstarten. Vi betraktar ändå lite spelarprestationerna för våra nyförvärv.

 Hampus-Totti Furublad

Prestigevärvningen Hampus Furublad som förmodligen har varit vår bäste spelare under våren.
24- åringen med ett förflutet i Gais A-trupp anslöt till VF efter en stark säsong med Grebbestad i div.1 ifjol. Utsedd av Böjen till vårens spelare i serien och vi kan inte bara annat än hålla med. Vår Totti har varit briljant på vårt mittfällt och på 12 matcher stått för sju mål och fyra assist. En fantastisk spelare och fullgod playmaker arvtagare till skadade fixstjärnan Henke Carlsson. Ett av de bästa nyförvärven vi fått in de senaste åren. Nu hoppas vi att Hampus-Totti stannar hos oss i all evighet och skjuter oss till höjderna!

 Petrit Zhubi

Uppehållet kom väldigt olägligt för Petrit som var i strålande form och stod för fem mål och 1 assist de tre senaste matcherna. Var skadad i början av året och har sakterligen spelats in i laget och hittat storformen. Petrit som representerat klubbar som Åtvidaberg, Gais, Trollhättan har 36 allsvenska matcher och 57 superettan matcher på CV:t. 31 åringen har hunnit med att spela nio matcher under våren, varav fem från start och har facit sex mål, tre assists. Vi hoppas att Petrit kan bibehålla den fina formen under hösten. Otroligt fint nyförvärv och en nyckelspelare i vår jakt på avancemang.

 Sebastian Andersson

Nyförvärvet från Älvsborg FF Sebbe Andersson, återvände till sin moderklubb inför året och har haft en mycket fin vårsäsong. Kanske inte lika meriterad som andra nyförvärv men har spelat väldigt stabilt när han väl fått spela. Kämpar och sliter, går hårt in i duellerna samt har en fin passningsfot. Det har hittills blivit 11 matcher för 26 åringen, varav fem från start. En positiv överaskning och ett bra nyförvärv.

 Edvin Skoglund

Den reslige mittbacken som är fostrad i Häckens akademi kom till VF efter några år med div.2 fotboll med Torslanda. Fick starta i premiären ,såg darrig ut och blev senare petad. Fått spela tre andra matcher från start där han sett mycket stabil och taggad ut. Har tyvärr fått dras med en hel del skadeproblem under våren. Nu hoppas vi att Edvin blir skadefri då det är ett bra nyförvärv.




Nima Kadivar, Fehim Smajlovic, Alfred Lilja, Ahmad Hassan har alla spelat för lite för att få rättvisa omdömen. Nima som dragits med knäproblem och bara gjort två inhopp. Rapporterna om Nima och det lilla vi fått se visar att det är en klass spelare. Vi minns den underbara friskparken mot Virgo och hoppas nu att han kan bli kvitt sin skada och briljera på plan med sin fina teknik. 

Smajlovic, ännu en landslagspelare i futsal, som hittills gjort fem inhopp. Mycket bollskicklig spelare som sånär höll på att avgöra borta mot Jonsered. Alfred Lilja, varit mycket skadad och gjort tre inhopp.

 

Vi har under vårsäsongen haft hela 25 spelare som fått bära den Grönvita tröjan i seriespel. Det visar på en bred trupp, en trupp som skall klara av skador och eventuell frånvaro av futsal landslagsspelare.

                                                           (Matcher, Startat, Inbytt, Utbytt, Varning, Assist, Mål)

 

MAT

STA

INB

UTB

VAR

ASS

MÅL

Héctor Valeria Berntsson

13

13

1

0

1

0

0

Bryan Johansson

13

11

2

8

1

2

2

Niklas Engberg

13

8

6

3

0

2

3

Hampus-Totti Furublad

12

12

0

2

3

4

7

Rasmus Iversen

11

11

0

0

1

0

0

Daniel Carlsson

11

11

0

1

2

1

0

Super-Simon Chekroun

11

10

1

0

1

4

8

Theodor Olsson

11

9

2

6

2

3

0

Sebastian Andersson

11

5

6

4

1

0

0

Pascal Olsson

10

10

0

2

1

6

1

Olof Englund

10

8

2

7

0

0

2

Albin Gustafsson

10

8

2

0

3

0

0

Felix Kasper

9

9

0

8

2

3

2

Petrit Zhubi

9

5

4

2

1

3

6

Stefan Djurovic

6

2

4

0

0

1

0

Tin Sarcevic

6

1

5

1

1

0

0

Fehim Smajlovic

5

0

5

0

0

1

0

Edvin Skoglund

4

4

0

2

3

0

0

Alfred Lilja

3

0

3

0

0

0

0

Tim Severin

2

2

0

1

1

0

0

Andreas Nyborg

2

2

0

0

0

0

0

Flamur Tahiri

2

1

1

1

2

0

0

Filip Grauers

2

1

1

1

0

0

0

Nima Kadivar

2

0

2

0

0

0

1

Raul Tatlian

2

0

2

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter halva serien så har VF en serieledning på fem poäng ner till de främsta konkurenterna Landvetter, Angered. Två lag som vi har kvar att möta borta och som bjöd på hårt motstånd på Ruddalen. Blir härliga bataljer att se fram emot. Trots ett bra utgångsläge så är det fortfarande nio matcher kvar och många poäng att spela om. Och vi har inte råd att slarva bort poäng som ifjol.
Men vi har en väldigt stark trupp som visar på härlig lagmoral. Fortsätter bara spelarna att vara fokuserade och kämpa för våra färger så skall vi nog få fira avancemanget ordentligt, sista matchen på Hjälbovallen!

 
 
Sedan 2013 har vårt anrika Frölunda spelat div.3 fotboll. Det får räcka så! Verkligen dags att ta upp vår fina klubb där den hör hemma, i Toppen!

Nu hoppas vi att många kommer och stöttar laget i kampen för avancemang, för vad som än händer så är det en riktig spännande höstsäsong som väntar oss Frölundaiter!

 

FRAMÅT FRÖLUNDA!!

Kommentera här: